AFishEyePhoto

Na mijn opleiding Online Marketing in 2013 ben ik anders gaan kijken naar Social Media en blijf ik me regelmatig verdiepen in alle veranderingen en ontwikkelingen op de diverse platforms. 

Dit doe ik door nieuwssites na te lopen, maar ook doordat ik een aantal (zelfbenoemde) goeroes volg. Deze goeroes verdienen hun brood met Social Media en zijn als eerste op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Nu kunnen ze mij veel wijsmaken, maar niet alles!

Nu ben ik begonnen met een experiment op Instagram, het platform waar (op dit moment) de meeste groei in zit. Er zijn accounts die eindeloze volgers hebben en daar ook hun boterham mee verdienen. 

Nu zijn er heel veel technieken om te starten met een nieuw account en net zoveel methodes om het account te laten groeien. En uit ervaring weet ik dat dat heel veel werk is. 

Een tendens in Social Media land is dat het altijd goed gaat met iedereen. Iedereen er geweldig uit ziet. Ken je die foto’s van meiden die in de ochtend een foto maken wanneer ze net wakker zijn….nou mijn haar zit echt niet perfect in de ochtend en mijn make up moet nog tussen de kussens gevonden worden. 

Mijn experiment: 

Kijken hoe ik een Instagram Account kan opzetten met minimale inspanning en zonder verplichtingen. Dus mezelf niet opleggen overal op te reageren en zeker niet elke dag op tijdstip X een foto te plaatsen. 

Verder wil ik leuke, gewone alledaagse dingen laten zien, zonder de nodige opsmuk. Ik wil alleen gebruik maken van mijn nieuwste gadget: een Fish Eye Lens die ik op mijn telefoon kan plaatsen. 

Daar waar Instagrammers veel bezig zijn met het “verplichte” om groei en likes te genereren wil ik vooral kijken wat fun en ongestyled doet.

Zo ziet het account er vandaag uit:

Uiteraard ben je welkom om het te volgen op Instagram