Omslagfoto HABECOM & AVG

HABECOM & AVG

Begin 2018 was Nederland in rep & roer. 25 mei 2018 zou namelijk de nieuwe privacywetgeving van start gaan. Iedereen zou hiermee in aanraking komen en bedrijven zouden alles om moeten gooien om te voldoen aan deze wetgeving. 

Omslagfoto HABECOM & AVG

HABECOM kende deze wet als jurist al heel goed, maar had nog diverse vragen over de wetgeving in combinatie met alles wat er op het internet gebeurt. 

Samen hebben we koppen bij elkaar gestoken en heb ik mij mogen verdiepen in de wet om uiteindelijk goede adviezen te kunnen geven aan HABECOM en de klanten van HABECOM. Adviezen op het gebied van cookies, informatie op internet vergaren en hoe men dit verwoordt in een zogenoemde privacy & cookieverklaring. 

Nu hoopte ik van HABECOM heel makkelijk de wet uitgelegd te krijgen, maar helaas! Wel kreeg ik de locaties te horen waar ik alle informatie terug kon vinden. 

Natuurlijk kreeg ik wel uitleg wanneer ik bepaalde zaken niet begreep. Juist door het zelf op onderzoek uit gaan heb ik geleerd om het kaf van het koren te scheiden. Maar zeker ook mogen leren om juridische taal te leren lezen. In het begin pittig, maar op den duur zeker eenvoudiger doorheen te komen. 

Doordat de wet erg ingrijpend leek heb ik met HABECOM best wel wat discussies gevoerd om onduidelijkheden duidelijk te maken. 

Zo was er een vraag gesteld die alleen van toepassing was op de privacywetgeving in Duitsland. Onderzoek toonde aan dat daar de regels namelijk strakker nageleefd werden en dat er stiekem wat meer bij kwam kijken dan in Nederland. 

Niet gelijk het meest makkelijke om te doen, maar het was een heel erg leuk en vooral leerzaam project. 

Kan HABECOM mogelijk iets voor jou betekenen? Via www.habecom.nl zijn ze bereikbaar!