Koken Voor 1

Medio 2016 zat ik thuis op de bank en had zin om iets lekkers voor mijzelf klaar te maken. Iets nieuws. Inspiratie had ik helaas niet zoveel.

Nu heb ik aardig wat kookboeken, dus die ben ik door gaan spitten. Ook op het internet heb ik de nodige lekkere gerechten voorbij zien komen. 

Echter….Alle recepten waren voor 4 personen. Natuurlijk kwam ik af en toe wel een recept tegen voor 2 personen, maar niets voor 1 persoon. 

Omslag foto website Koken Voor 1

Nu kook ik al jaren voor mijzelf en ben best in staat om een 4-persoonsrecept om te bouwen voor 1 persoon. Dan laat ik wat ingrediënten weg of gebruik van een bepaald ingrediënt gewoon meer om het op te kunnen maken. 

Maar wat ik af en toe mis is iemand die mij op ideeën brengt of iemand die een bepaald gerecht zelf al helemaal 1-persoonsproof heeft gemaakt. 

Was ik de enige die hier behoefte aan had? 

Zo ontstond het idee van Koken Voor 1. Al snel had ik een Facebookpagina en een Instagram account aangemaakt en belandde ik in een nieuwe wereld, namelijk die van de Foodies. 

Al snel moest ik leren om eten mooi op een foto te plaatsen, te gaan reageren op reacties en mijn eigen creaties uit te gaan werken in recepten. 

Langzaam, maar gestaag groeide de interesse van anderen voor Koken Voor 1. Ook kreeg ik meer en meer de vraag om recepten te delen. Tijd dus om een eigen website te maken waar ik dit met iedereen kon delen. 

En ja als je dan toch bezig bent, dan kun je ook aan de slag gaan met een eigen kookboek :-).