Beste ondernemer, ik begrijp u niet!

Beste ondernemer,

Ik begrijp u niet. Ik kan er met geen mogelijkheid een goede reden voor vinden. Waarom? Wat zorgt er voor dat u doet wat u doet? Heeft u het zelf in de gaten? Met mijn handen in mijn haar zie ik het gebeuren en ik snap er niets van. Wat wil ik u graag helpen/coachen en laten zien wat er allemaal mogelijk is. Ik begrijp u niet.

Beste ondernemer

Beste ondernemer,

Waarom doet u mee aan beurzen? Wat zorgt ervoor dat u die dingen doet die u doet op de beurs? Wilt u echt alleen maar geld uitgeven? Ik dacht dat u nieuwe klanten wilde hebben? Heeft u zelf in de gaten wat anderen u zien doen op de beurs?

Beste ondernemer,

Zelf bezoek ik wel eens beurzen (en ook heb ik ondernemers mogen helpen om zichzelf te presenteren op beurzen). Als bezoeker heb ik afgelopen week de Contacta beurs in Goes bezocht. Wat ik dan zie is: veel reclame, veel ruimte, interessante lijst van sprekers, veel stands én veel potentiële klanten. Ook voor u!
Meedoen als ondernemer kost geld. U betaald een prijs voor de locatie, uw eigen tijd investeert u, het promotiemateriaal brengt kosten met zich mee, de inrichting van de stand moet geregeld worden, uw reiskosten en zo zijn er nog genoeg andere kosten te vermelden, maar die heeft u zelf prima inzichtelijk.

Door deel te nemen aan een beurs krijgt u een geweldige kans om uzelf onder de aandacht te brengen bij uw klanten, concullega’s én potentiële klanten. Het mooiste is: u hoeft niet eens naar de klant toe, zij komen u bezoeken.

Beste ondernemer,

En juist daarom snap ik u niet! U investeert tijd en geld, maar waarom laat u dan niet uzelf zien aan deze bezoekers? Ik wil u graag eens goed bij de armen pakken en u door elkaar schudden. Hoe kan ik bij u doordringen?

Wanneer ik op een beurs ben, zie ik heel veel gebeuren.
Maar ik zie weinig activiteit gericht op uw (potentiële) klanten

Maar ik ben maar alleen…
Ik zie tijdens deze dagen stands waar veel folders liggen. Er is moeite gedaan aan de inrichting, maar ik zie niemand staan! Ik kan dus niets vragen. En er is niemand die mij aanspreekt?!
Ik snap dat, als u een ondernemer bent die de zaken alleen regelt, het lastig is om de hele dag in de stand te staan. Tenslotte zult u af en toe een toilet willen bezoeken. Maar neem dan iemand (of liever nog 2 mensen) mee! U heeft vast wel iemand die uw organisatie kent. En anders legt u het van te voren uit. Maar ga niet alleen op de beurs staan!

Wacht niet af!
Wacht niet af tot u wordt aangesproken, maar benader de bezoekers zelf! Ook als u dat lastig vind…Begin dan gewoon met een “Hallo”. Als u in uw stand met de armen over elkaar gaat staan wachten, gebeurt er niet veel. Laat zien wie u bent! En zeker de mensen die uw stand binnen kijken, spreek ze aan!

Besef…
Besef dat er een interesse is bij bezoekers, maar dat zij niet altijd weten welke interesse dat precies is. Wellicht kent de bezoeker u nog niet. En als u zichzelf niet laat zien, weten we zeker dat die interesse er nooit gaat zijn. En natuurlijk zijn er altijd bezoekers op beurzen die puur en alleen voor de leuke gadgets komen…Maar wie weet hebben ook die mensen in de toekomst uw hulp nodig. Er hoeft niet direct verkocht te worden, die gadgetspaarder kan over een paar maanden ineens weer aan u denken, juist door het meenemen van die gadget!

Niet alleen vrienden en familie zijn belangrijk
Op beurzen is het natuurlijk leuk om uw familie en vrienden te zien die daar ook rondlopen. En natuurlijk niet te vergeten uw vaste klanten te begroeten. De gelegenheid is daar namelijk heel goed voor, maar houdt u in de gaten dat deze mensen u al kennen. En als u dan in uw stand alleen maar de hele tijd staat te praten met bekenden, wie ziet u dan allemaal over het hoofd. Dus ook hier is het belangrijk om niet alleen in de stand te staan….

Uw collega standhouder
Die is natuurlijk ook heel belangrijk, die wilt u ook leren kennen. Maar wanneer doet u dat dan? Natuurlijk niet op het hoogtepunt van de dag!

Beste ondernemer,

Kunt en wilt u mij nou eens uitleggen wat er gebeurt als u op zo’n beurs bent? Want ik begrijp het nog steeds niet! Ik zie kansen die u laat liggen. En die kansen zijn misschien niet direct zichtbaar, maar ze zijn er!
Waarom laat u ze dan liggen?

Reageer en Inspireer!