De beste eerste indruk

Een eerste indruk bij iemand achterlaten doen we allemaal. En we willen dan ook nog dat dit een goede eerste indruk is. Want we willen tenslotte goed beoordeeld worden, omdat we dan verder kunnen gaan met ontdekken. Dus we doen ons best om er goed uit te zien, om een ferme handdruk te geven….Want we willen goed beoordeeld worden.

Maar ken je dat? Je ontmoet iemand die gelijk een geweldige indruk geeft, ervoor zorgt dat jij positief reageert en dan leer je die ander kennen….Ouch dat valt vies tegen! Of je begint met het vormen van een bepaald beeld waar die ander aan gaat voldoen volgens jou. En dan kom je er achter dat diegene heel anders is als dat je denkt. Zoals we allemaal hebben kunnen zien op de televisie bij de dame van de afbeelding!

Kijk om je heen en je ziet allemaal mensen en daar kan je wat van vinden. De eerste blik die je op iemand werpt, die stevige hand die je krijgt…We kijken allemaal naar anderen. En we doen allemaal ons best om een goede indruk achter te laten. We willen namelijk graag die baan hebben, met die leuke jongen praten, je eigen netwerk uitbreiden, die klant binnen halen en ga zo maar door.

En nu was ik laatste op een netwerk bijeenkomst en heb veel nieuwe mensen leren kennen en 1 ontmoeting had nogal een bijzonder slechte start. Iemand stelt zich voor en wat doe ik? Ik schiet keihard in de lach. Niet echt een geweldige eerste indruk. Sterker nog……En toch heb ik een groot gedeelte van de avond met die persoon staan kletsen?! Hoe zit dat dan met die eerste indruk?

Waarom nou zo je best doen? En waarom oordelen we? Kan dat nou anders? Na die eerdergenoemde netwerk bijeenkomst vraag ik het me toch ernstig af. Want in hoeverre ben je nou jezelf als je je best moet doen voor die indruk? Het oordeel is er toch al!

Volgens mij is het veel beter om de gedachte van een eerste indruk volledig los te gaan laten. Ja je zal je blijven aanpassen aan een omgeving waar je bent of wilt zijn, maar laten we nu eens lekker onszelf zijn! Want dat oordeel is er toch wel, dus kan je beter je energie besparen en heerlijk je eigen ding doen.

Als je dan heerlijk jezelf gaat zijn, straal je de mooiste energie uit die je kan laten zien. En volgens mij is dat nou juist waar mensen op af komen!

Probeer het maar eens uit en zie wat het je oplevert! Mij heeft het loslaten van de beste eerste indruk in ieder geval een aantal bijzonder mooie contacten opgeleverd en dat gun ik iedereen. Dus reageer en inspireer elkaar!