Hoe promoot jij jezelf?

Op dit moment ben ik druk bezig om mijn blog over te hevelen naar een eigen website,  (https://sasdive.nl/)
Daarnaast haal ik veel fun en kennis uit het opzetten en onderhouden van een pagina op facebook (http://www.facebook.com/ItsAllAboutCommunication) en een discussiegroep op LinkedIn (onder de naam It’s All About Communication)

Door al deze activiteiten ben ik zelfs aan het nadenken of ik misschien wel voor mijzelf aan de slag kan en wil gaan. Maar het brengt ook heel veel vragen met zich mee.
Hoe zorg ik ervoor dat mensen op mijn site komen?
Hoe ga ik straks geld verdienen met deze projecten?
Durf ik het aan om andere projecten verder te ontwikkelen?
Is er een markt voor?
Hoe gaan mensen mij weten te vinden?
Spreekt het potentiële klanten aan?

Eigenlijk allemaal vragen die elke ondernemer zichzelf stelt denk ik. En volgens mij zijn de oplossingen dan weer dat je marketing, sales en communicatie gaat inzetten om veel van de vragen te beantwoorden.

Als ik deze vragen dan stel…, vraag ik mijzelf ook af of je die marketing voor jezelf kan inzetten.
Want promoten wij onszelf?
Hoe kom je aan je eigen klanten (lees vrienden en bekenden)?
Hoe onderhoud ik het contact?
Hoe zet ik mijzelf weg in de markt?
Wat verwachten mijn klanten (lees weer vrienden en bekenden) van mij?
Hoe haal ik sales (lees gezellige dingen ondernemen, hulp bij elkaar vinden, plezier samen maken) uit die contacten?

marktkraam

Is het nodig om jezelf te promoten? Eigenlijk weet ik dat niet echt, maar als ik dan om mij heen kijk doen we het allemaal!. Kijk alleen al naar de sociale media zoals facebook. Hoeveel informatie zetten we daar op weg? We schetsen dan een beeld van onszelf met meestal goeie berichten, soms de mindere dingen, foto’s van jezelf en de vrienden, wat we die avond voor een eten maken en ga zo maar door.

Waarom doen we dat eigenlijk? Het begint al met de wens  een goede eerste indruk weg te zetten, zodra je iemand leert kennen. Doen we iets voor een ander, doen we dat dan echt voor een ander? Of willen we eigenlijk dat die ander dat ook weer voor jou doet? Volgens mij een subtiele manier van verwachtingen wegzetten.

Zet jij jezelf ook in de marktkraam om jezelf te verkopen? Want dat doen we allemaal! Net als in de marketing bepaal jij je eigen doelgroep. En jij laat aan iedereen zien, wat jij wilt dat ze zien.

We delen met elkaar heel veel! Sociale media, telefoongesprekken, sms’jes, goede gesprekken, mooie foto’s en ervaringen. We delen dit omdat we bezig zijn met het promoten van onszelf. We passen de marketingtechnieken op onszelf toe. We passen salestechnieken voor onszelf toe en de communicatie verbindt al deze componenten, omdat we contact willen hebben met elkaar. We zetten een beeld weg waarvan we willen dat anderen dat zien!

Ook ik doe daar fanatiek aan mee! Niet alleen omdat ik op zakelijk vlak iets wil bereiken, maar ook als persoon. Leuke dingen ondernemen met vrienden en bekenden, geintjes uithalen met facebook vrienden en vooral laten zien dat het goed met mij gaat!

Hoe bewust ben jij bezig met het promoten van jezelf?

Reageer en Inspireer…

 

Inmiddels is de site www.sasdive.nl live!