Sinds vandaag, of eigenlijk: sinds Maandag®, snap ik wel waarom de GGD een tekort aan personeel heeft!

Sinds vandaag, of eigenlijk: sinds Maandag®, snap ik wel waarom de GGD een tekort aan personeel heeft!

Sinds vandaag snap ik waarom de GGD een tekort aan mensen heeft.

Iedereen die het nieuws volgt kan het niet zijn ontgaan: de GGD kan het werk niet aan, moet opschalen en heeft dringend een tekort aan mensen.
Hiervoor is men intern aan het nakijken welke werkzaamheden door wie uitgevoerd kunnen worden. Sommige dingen moet je echt aan medische experts overlaten, maar er zijn ook werkzaamheden die door niet-experts uitgevoerd kunnen worden.

Zo heeft men bepaald dat in de coronateststraten bepaalde taken gedaan kunnen worden door Administratief Ondersteuners. Mensen, zoals jij en ik, die contactgegevens controleren en in computers aangeven of de te testen personen geweest zijn of toch niet. Mensen die de doorloop in teststraten op een juiste manier laten verlopen.7 dagen in de week, van ’s ochtends tot ’s avonds zijn er mensen nodig die flexibel ingezet kunnen worden. En dus ook in de weekenden en de avonden komen werken.
Voor een functie als hier beschreven werd ik benaderd door een recruiter van Maandag®, want ik sta op LinkedIn vermeld als zijnde werkzoekend.

Om daadwerkelijk contact te krijgen met de recruiter moest ik geduldig zijn. Belafspraken die niet nagekomen werden, onvolledige informatie en onduidelijkheid over een startdatum. Nu begrijp ik dat de recruiter bezig is om minimaal 120 FTE te zoeken voor GGD West – Brabant. Nogal wat werk dus. Daarbij is het voor de GGD, blijkbaar, lastig om aan te geven wanneer men de mensen nodig heeft. In eerste instantie werd aangegeven dat men het liefste zag dat ik na een paar dagen al zou starten, maar dat kon ook een weekje later zijn. Flexibiliteit was toch wel erg belangrijk.

Nu gaf de recruiter van Maandag® telefonisch aan dat hij dacht dat ik het werk niet echt leuk zou vinden, aangezien mijn achtergrond nogal afwijkt.
Zelf ben ik van mening dat het van ondergeschikt belang is of ik het werk leuk vind of niet.
Ik ben op zoek naar werk, want dat wil ik graag en de GGD is op zoek naar handjes. Mensen die gewoon het werk uitvoeren. Daarnaast is deze functie een tijdelijke functie. Eentje waarvan men niet weet of het loopt tot eind 2020, misschien stopt het na een maand en misschien zijn we over jaar nog bezig.
Persoonlijk lijkt me deze functie op dit moment juist fijn om te doen. Ik zit dan niet hele dagen thuis, mag een kijkje nemen in de keuken, hoef geen gebruik te maken van een uitkering en ik kan een bijdrage leveren aan een crisissituatie.

Dus ik doorloop het proces: gesprekken voeren, formulieren invullen en een kick-off ochtend bijwonen waarin alle ins en outs worden verteld. Het enige wat nog rest: gebeld worden door de planning van GGD West – Brabant en dan starten. Met een goed gevoel ging ik dat weekend in. Ik kon weer lekker aan het werk!

Het moet niet gekker worden!!!
Na 5 dagen word ik gebeld door een accountmanager van Maandag®, nog steeds de partij die alle mensen selecteert en gaat plaatsen bij de GGD. Je weet wel die organisatie die dringend moet opschalen en mensen nodig heeft.
Wordt mij aan de telefoon medegedeeld dat ik toch, bij nader inzien, niet te werk gesteld kan worden bij de GGD. Reden? Men heeft het idee dat er spanningen waren ontstaan in het team die bij de kick-off aanwezig was.
Nu weet ik dat ik die ochtend wat vragen heb gesteld én duidelijk heb aangegeven geen deel te willen nemen aan een groeps-app vanwege privacy-redenen. Op die laatste opmerking reageerde wel iemand, maar of daardoor spanningen zijn ontstaan. Ik zie ze niet. De accountmanager geeft aan dat dat niet de reden is, maar dat ze niet willen dat een team gaat starten met werken wanneer er spanningen zijn. Daarom ga ik niet te werk gesteld worden bij een tijdelijk project waarbij iedereen op verschillende momenten te werk gesteld kan worden.

Het moet niet gekker worden!
De GGD heeft landelijk een probleem, ik wil werken en de partij met wie ik gesproken heb zorgt ervoor dat er geen samenwerking ontstaat.

Sinds vandaag, of eigenlijk: sinds Maandag®, snap ik wel waarom de GGD een tekort aan personeel heeft!

1 reactie op “Sinds vandaag, of eigenlijk: sinds Maandag®, snap ik wel waarom de GGD een tekort aan personeel heeft!”

Reacties zijn uitgeschakeld.