Hygiëne en de broodafdeling

Hygiëne en de broodafdeling

Hygiëne en de broodafdeling
De broodafdeling van de supermarkt. Bijna iedere keer bij het boodschappen doen passeer ik die afdeling en eens in de zoveel tijd stop ik graag bij het vers gebakken brood. Trakteer ik mijzelf op een croissantje, kaiserbroodje of heb ik zin in iets anders?
Met dat dilemma stond ik laatst weer bij de broodafdeling.
De trek was snel verdwenen….

Beste mevrouw van de broodafdeling,

Wij kennen elkaar niet. Wij zijn niet samen opgegroeid. Hebben geen opleiding samen gedaan of ergens bij een sportclub samen gesport. Sterker nog, dit is de eerste keer dat ik u zie.
Doordat wij elkaar niet kennen, weet ik niet hoe denkt, hoe u leeft of op welke manier u met hygiëne omgaat. Toen ik voor me uit stond te staren naar alle vers gebakken broodjes, wilde u mij helpen. “Wat zoekt u?” vroeg u behulpzaam, terwijl u met uw blote handen in de verschillende bakken brood gaat. U was net bezig het een en ander aan te vullen. Weifelend stond ik erbij en keek er naar. Ik probeerde heel erg rekening te houden met de 1,5 meter. U weet wel die coronaregels die we toch echt moeten hanteren, naast de nodige maatregelen rondom hygiëne.
Alleen als u dan vervolgens uw blote handen gebruikt om een vers broodje te pakken, dan kijk ik bedenkelijk. Er staat duidelijk aangegeven dat ik, als klant, een tang dien te gebruiken. Het klopt, er staat niet dat u als medewerker van de broodafdeling een tang moet gebruiken. Toch kijk ik bedenkelijk…

Ik weet namelijk niet waar u met uw handen eerder bent geweest. Wat u eerder heeft aangeraakt of dat u uitgebreid heeft staan hoesten.
U vertelt mij: “Maar wij moeten elke 10 minuten onze handen wassen en daarnaast leg ik al het verse brood met mijn blote handen in de bakken. Daar hoef ìk echt niets anders voor te gebruiken.”
Wat fijn dat u elke 10 minuten uw handen wast, maar wat doet u met die handen in de tussentijd? Wat raakt u allemaal aan?
Wie weet staat u te wachten op een nieuwe lading brood en gaat ongemerkt met uw handen door uw haar.
Wie weet heeft u jeuk aan uw neus en ongemerkt heeft u uw schoongewassen handen gebruikt om lekker even te kriebelen.
Ik weet het niet, misschien weet u het zelf ook niet?!

Dus ja, beste mevrouw van de broodafdeling, ik kijk zeer bedenkelijk wanneer u met uw blote handen aan mijn verse broodje zit.
Ik pakte mijn mandje en ging naar huis zonder mijn lekkere verse broodje.

4 reacties op “Hygiëne en de broodafdeling”

  1. Hai Sas, helemaal raak.

    Helaas door corona ook even geen persoonlijke contacten met it-bedrijf. Ik bewaak wel de kansen op contact en opdrachten zodra deze er zijn. Mvg Ad

  2. Het is ook veel verstandiger om machinaal verwerkt brood te eten. Al dat biologische en ambachtelijke priet praat is zooo 2019!

    1. Haha, piet praat zeker, maar een lekker warm vers gebakken croissantje doet het ook wel goed 😉

Reacties zijn uitgeschakeld.