Positief zijn heeft toch geen zin!

Ik wil zon

Ik stop ermee! Ik ga niet meer naar het journaal luisteren of kijken. We zitten in de recessie, de werkeloosheid stijgt, in Syrië heerst alweer 2 jaar een gruwelijke oorlog, ouder echtpaar vermist en om het leven gebracht, Noord-Korea dreigt weer met kernwapens, de AEX-index is wederom gedaald, bedrijf X ontslaat 8.000 medewerkers, de huizenprijzen dalen als nooit te voren, de consument heeft geen vertrouwen in de economie, nog nooit zijn er zoveel bedrijven failliet gegaan  en volgens mij kan ik nog een hele lijst wegschrijven met wat er allemaal niet goed gaat in de wereld.
Mijn humeur wordt er door beïnvloed. Ik word er steeds meer en meer sip van!

Natuurlijk snap ik dat er een aantal zaken in het leven niet lekker lopen. En op dit moment heeft dat de overhand in de wereld. Maar waarom laten we ons allemaal daar zo enorm door beïnvloeden?

Tijdens een gesprek met een overheidsinstantie sprak ik over het verliezen van mijn baan. Ik wilde graag weten welke mogelijkheden ik nu heb en wat er allemaal op me af gaat komen. Ik heb namelijk allerlei ideeën in mijn hoofd en wil dus weten wat er mogelijk is. Aan het eind van het gesprek verteld de mevrouw dat ze heel erg verbaasd is. Want ik sta wel op het punt om mijn baan kwijt te raken en zo positief als dat ik ben, had ze nog nooit op haar werk meegemaakt.

Dus wat ik wil, is die positiviteit terug brengen. Niet alleen bij mijzelf, maar ook bij jou! Laten we elkaar gaan inspireren om weer blij te zijn! Kijken naar zaken die ons blij maken en ervoor zorgen dat we met een goed gevoel naar de toekomst kijken!  Eerder heb ik een blog geschreven genaamd de kracht van woorden. Woorden zijn zo krachtig.
Hoe mooi is het om elkaar te inspireren elke dag positief naar de dag te kijken?  Wat mij helpt is om iets positiefs te zien of te lezen. Iets wat me aan het denken zet of gewoon een lach op mijn gezicht geeft. En dat iets, is bij mij vaak een mooie, inspirerende quote of uitspraak al dan niet verwerkt in een foto of filmpje.

Nu wil ik jou vragen om met mij/ons te delen wat jou  blij maakt of juist heel positief (ook als dat maar voor even is).
Dus ga naar de website www.sasdive.nl en laat onder de blog “Positief zijn heeft toch geen zin!”  je reactie achter.

Reageer en Inspireer met quotes, filmpjes, foto’s of op welke manier dan ook!

Happy Elefant

PS Via de “volg”knop rechtsonder kan je nog steeds aangeven dat je een mail wenst als er een nieuwe blog is.

25 reacties op “Positief zijn heeft toch geen zin!”

 1. Tja, als je het zo bekijkt is het inderdaad kommer en kwel in de wereld. Maar dit is ook typisch een geval van “hoe maak ik van een ander zijn probleem, mijn probleem”.
  Begin gewoon eens bij de basis, dus niet de oorlog in Syrie ofzo, en kijk eens naar buiten.
  De zon schijnt, je hebt lekker geslapen, je gaat leuke dingen doen weet ik veel. De zaken die dicht bij je staan. Daar moet je je energie uit halen.

  1. Hoi Jeroen,
   wat als je nou dicht bij huis niet die energie uit het dagelijkse leven kan halen? Waar haal jij dan je positiviteit uit?
   Gelukkig schijnt vandaag wel de zon dus dat maakt mij inderdaad alweer een stuk vrolijker! Dank je wel dat je me er op wijst!

 2. Gebruik muziek! Ik vind het steeds weer ongelofelijk te merken hoe makkelijk je je stemming kunt beinvloeden door muziek bewust te kiezen.
  Voel je je down and out en wil je daar in weg zakken, kies dan voor stemmige muziek met melancholische tonen. ff lekker uithuilen.
  Als je je vrolijk wil voelen, en daar gaat je blog over, kies dan voor muziek die jou opzweept. Zet m lekker hard, dans in je kamer of ga een rondje auto rijden ermee.
  Zorg dat je verschillende soorten muziek binnen handbereik hebt (op je telefoon?) zodat je altijd je stemming kunt “manipuleren” als je daar behoefte aan hebt. En doe er wat mee! Succes.

  1. Laura,
   dat is inderdaad een tip die goed kan werken. Soms vergeet ik die nog wel eens en ben ik online (of in een boek) weer aan het zoeken naar quotes en filmpjes. Ik zal zo gelijk mijn buren blij maken met het flink opstaken van mijn geluidsinstallatie! Dank je wel

 3. Deze man heb ik persoonlijk ontmoet toen ik op vakantie was in San Diego. Ongelooflijk wat hij doet…. we wisten niet wat we zagen, totaal verrast…. en totaal vergeten de goede man een fooi te geven….
  http://www.youtube.com/watch?v=hSnUwA6c67k
  Al je sores, het is relatief. En je leven wordt niet bepaald door wat je overkomt, het is hoe je er zelf verkiest ermee om te gaan…. Tell me ‘bout it… 😉
   

  1. Wow, ik was zojuist echt sprakeloos. Wat die man kan! En het plezier wat je bij hem ziet. Dat zal een bijzondere ontmoeting zijn geweest.
   Zo ken ik nog een filmpje van Nick Vujicic: http://www.youtube.com/watch?v=ciYk-UwqFKA Het filmpje kan mij tot tranen brengen, maar laat ook telkens weer zien dat je zelf bepaald hoe je met dingen om kan gaan!

 4. Als ik dit soort gevoelens zie dan kriebelt het altijd bij me. Ik kan je namelijk leiden naar hele goede tools waarmee je je positiviteit terug krijgt en daar hele mooie doelen mee kunt realiseren. Ik wil je daarbij wel helpen? Groetjes, Diana

  1. Hoi Diana,

   wat kriebelt er bij jou bij welke gevoelens? Persoonlijk ben ik namelijk meestal met het positieve bezig omdat ik daar de energie wil uithalen die ik nodig heb. Me mee laten sleuren in het negatieve, nee dank je. Toch merk ik dat veel mensen dat wel makkelijk kunnen (heel af en toe ik ook, dan zwelg ik er lekker in mee) negatief kunnen blijven.
   Dus ben ik erg nieuwsgierig naar de goede tools van jou…:-)

 5. Beste allemaal,
  Heb net jullie stukjes gelezen, positivo’s.  Wat jullie zouden moeten proberen is van deze ‘crisis’ een opportunity te maken. ‘De een zijn dood is de ander zijn brood’. Dat geldt voor mijn professie wel erg letterlijk (ik werk in Afganistan met CSO’s). Ik heb het de laaste jaren nog nooit zo drulk gehad en krijg gemiddelt per week zo’n drie tot vier aanvragen voor consultancies, werk, guest lecturers, etc, vanuit America tot China. Het probleem met velen van ons is dat ze hun ‘oude en vertrouwde’ wereldje van gezapigheid, politieke correctheid, ‘goed in hun vel zitten’, ‘positieve ebergie’ en wat meer, niet achter zich durven laten en met beide benen in de realiteit durven stappen. Voor mij is de crisis een zegen, de sterksten overleven, het kaf wordt van het koren gescheiden, ik hoop dat we met zijn allen nog even wat langer in de crisis mogen doorbrengen, dat mensen weer moeten vechten en concureren voor hun broodwinning, sociale uitkeringen drastisch verlaagd worden, en daardoor onze oude hollandse handelsgeest weer wat aangesterkt gaat worden. En voor allen die denken dat ze deze crisis kunnen uitzitten, vergeet het maar. Wishful thinking.
   

  1. Dank je wel John, fijn om dit te mogen lezen. Ik sluit me echt aan bij het laatste stuk wat je weg zet. Neemt niet weg dat ik goed snap dat een hoop mensen het graag willen uitzitten, want het wordt ons ook niet altijd makkelijk gemaakt.
   Toch wens ik iedereen wel de positieve insteek toe onder andere door quotes en ervaringen van elkaar te lezen!

 6. Ik haal mijn positiviteit uit kleine dingen. Dat kan iets van buitenaf zijn (het weer, een vogeltje in de tuin, iets leuks/liefs wat mijn kinderen zeggen of doen), maar ook van binnenuit. Zo kan ik als een berg opkijken naar alles wat ik nog ‘moet’. Maar als ik dan een lijstje maak en 1 willekeurig item uitvoer, kan ik met een goed gevoel kijken naar dat wat WEL gedaan is. En sporten/bewegen werkt voor mij fantastisch. Na een sporttraining/wedstrijd voel ik me áltijd weer even goed, zelfs als ik heel slecht in mijn vel zit. Maar ook de fiets pakken (ja, ook bij slecht weer) geeft me weer een goed gevoel…
  En als ik het helemaal niet meer zie zitten denk ik toch: het kan alleen maar béter worden…

  1. Kim,

   Na sporten in de regen komt bijkomen en genieten in de zon!

   Groetjes Saskia

 7. Ik ben echt een ‘mens van de quotes’. Goede quotes kunnen een echte inspiratie zijn op een van mijn ‘slechte’ dagen. Graag deel ik er een paar met je!
  ‘Stop being afraid of what could go wrong and focus on what could go right.’
  ‘Life isn’t about waiting for the storm to pass, it’s about learning to dance in the rain.’
  ‘Believe you can, and you’re halfway there.’

  1. Zilla,

   wat een prachtige quotes!!! Ik kende ze nog niet dus ik ben erg blij dat je ze met ons wilde delen, dank je wel.

 8. gewoon lekker meegaan naar Sardinie joh! Als je daar geen positieve vibes kunt opdoen, dan nergens meer volgens mij 😉
   
  groetjes
  Karlo

  1. Hoi Karlo,
   Tja Sardinië, daar kan een ieder vrolijk van worden denk ik zo! Voor mij niet dit jaar, maar deel gerust met ons allemaal de positieve quotes die je daar op doen 🙂

 9. HA Sasdive ! Ik zal na jouw mail inderdaad mijn gedachten hier verwoorden. Ik heb een wijsheid van mijn vader gekregen die me altijd heel blij en positief stemt omdat het gaat over datgene waar ik echt invloed op heb. Hij zegt altijd (en hij is 84 dus hij kan het weten (-:  “Als iedereen één deur verderop gaat om hulp te geven waar nodig, dan zag de wereld er heel anders uit”. Dus dan kan ik alle grote problemen vergeten en even kijken naar waar ik echt een klein beetje positief verschil kan maken. En daanaast: zolang er mensen zijn die dit soort blogs maken heb ik er wel vertrouwen in!

  1. Ha Marianne,

   dank je wel voor je enthousiaste reactie! Prachtige quote van je vader, fijn dat je die met ons wilt delen.

   En vwb deze blog…gaat helemaal goed komen 😉

   Groetjes Sasdive

 10. Geef waardering! 
  Iets waarderen in iemand is een kleine moeite met vaak een grote impact. Soms zijn mensen tot tranen toe geroerd als je een positieve eigenschap in hen erkend. De boodschap: Jij deugt! vervult de behoefte aan waardering waar iedereen zo naar verlangt.
  In het dagelijks leven, zeker in tijden van crisis, ‘vergeten’ we regelmatig aandacht te geven aan wat goed is.
  Geef iedereen de boodschap: Jij deugt!. Dat maakt blij en gelukkig.
  Hoe iemand zich ook gedraagt er is ook altijd iets goed te ontdekken. En vergeet jezelf niet!
  Je vergeet vaak dat je het ook ‘goed’ doet omdat je vooral focust op dat wat je ‘fout’ doet en wat (nog)beter kan. Jezelf waarderen of vooral bekritiseren is een keuze. Geef anderen en jezelf iets moois: geef waardering (een prachtig  cadeau en het kost niets!) en draag bij aan meer positiviteit en blijheid.
   

  1. Hoi Petra,

   wat een fijne boodschap deel jij! Maar wat ik me afvraag is hoe je dat doet als je zelf niet lekker in je vel zit. Als je niet helemaal top in je vel zit, hoe kan je dan iets waarderen in jezelf of in een ander. Hoe krijg je de knop om? Weer de leuke dingen in het leven te zien (zoals alle kleine mooie zaken als dat lekkere kopje koffie)?

   Wel moet ik je bekennen dat ik door jouw toevoeging de waardering van mijn blog zien en op die manier wel heel blij mijn dag doorkom! Het gaat me verbazen als anderen die dit lezen er niet blij van worden!

 11. Rennende honden (hoi, hoi, naar buiten) Rennende en lachende kinderen (hoi, hoi, naar buiten) Mooie wolkenluchten. De vrouw waar ik van houd. De zoon waar ik van houd. Het handjevol  fantastisch vrienden die ik heb. Mijn vader die altijd goed voor ons gezorgd heeft toen we jong waren. Collega’s die mooie dingen maken. Een ijsvogeltje wat langs scheert als ik sta te vliegvissen. Wind in de rug als ik aan het fietsen ben. Een rondje 38 op de schaatsbaan. Muziek waar ik naar luister. Een boeiend boek wat ik lees. Kunst waar ik van houd. Lekker eten en drinken. Ganzen die elke avond gakkend “binnen komen” voor mijn huis. Tjee…ik kan nog even doorgaan! Wat boffen we toch 🙂

  1. Wat een heerlijk leven hebben we eigenlijk Erik! Wie de kleine dingen niet eert…. 🙂

 12. chris den daas

  ik zie de positieve kant er zeker van in. Ik zal de positiviteit uit de puntjes die je in je stukje noemt even memoreren: 1. we zitten in een recessie; dat is geweldig!! Geen economische groei, dus: geen spullen of diensten gebruiken die we toch niet nodig hebben. Minder roofbouw op moeder aarde. 2. Werkeloosheid stijgt; nog beter!! Het meeste werk dient toch geen doel en is slechts bedoeld als bezigheidstherapie. Nu kunnen we tenminste tijd gaan besteden aan zaken die wij echt leuk vinden of die belangrijk zijn. Minder stress bovendien. 3. Syrie; dat is zover weg. Daar kun je toch niets aan doen. Wat wel droef is, is dat wat je in de media wordt verteld een volstrekt foutief verhaal is, maar dat hebben de meeste mensen toch niet in de gaten. Laat maar waaien 4. Als jij je druk maakt om een of ander ouder echtpaar dat is vermist en die je niet kent, dan begin ik mij wel een beetje zorgen te maken over je. Waarom doe je dat? 5. AEX gezakt? Mooi. Mits je in de gaten hebt op welke wijze de aandelenmarkten gemanipuleerd worden en geen weergave vormen van de reele wereld, is er niets om je druk over te maken. Je bent toch ook niet van streek als je een spelletje monopoly hebt verloren? Ik zie overwegend positieve feiten. Het enige dat negatief is, is dat mensen het positieve er niet van zien. Dat ligt bij de mensen zelf. Angst om je baan te verliezen heeft niets met een baan te maken maar met je eigen angsten. Ik zou zeggen, ga daar wat aan doen ipv zitten griepen over zaken die eigenlijk heel positief zijn. Succes!!

  1. Hoi Chris,

   Elke keer als ik je tekst lees word ik blij dat je dit met ons wilt delen! Het vermogen om de positieve kant van het negatieve te zien is en blijft lastig, dus dit laat zien hoe je dat kan doen. Doet me dan ook gelijk weer denken aan het boek Omdenken, waarbij je kan zien dat het glas niet half vol of half leeg hoeft te zijn, maar dat we ook op zoek kunnen gaan naar de kraan 🙂

   Dank je wel!

 13. Linda Preston

  En dan hebben we nog een heel mooi iets om positief in het leven te staan: onze glimlach. We hebben het altijd bij ons, het kost niets en het geeft zooo veel moois! Glimlach naar de ander, glimlach als je aan de telefoon praat (men ‘hoort’ de glimlach) en vooral….glimlach naar je zelf.
  Het helpt echt, als je voelt dat je in een negatieve gedachtenspiraal komt, als je je wat down voelt tover dan die mooie glimlach als geschenk voor jezelf. Je voelt je lichter worden en terwijl je je down gevoelens accepteert zorgt je glimlach ervoor dat je het weer in een breder perspectief ziet. Probeer het maar…  

Reacties zijn uitgeschakeld.