Vrijwillig bijzonder en bevlogen!

Als dan op zaterdagmorgen de wekker om 6 uur in de ochtend af gaat, wil ik me het liefste nog heel veel keer omdraaien. Maar ik heb nu eenmaal verteld dat ik zou gaan “werken”, dus mijn beste been naast het bed en de dag starten met een hele sterke bak koffie! Terwijl ik de koffie langzaam zijn werk laat doen, vraag ik me af waarom ik nu zo “gek” ben om mijn vrije dag op te geven, om vrijwillig te werken. Eerst een heel eind rijden, zelf je benzine betalen, van begin tot eind mensen begeleiden en gezellig doen, geconfronteerd worden met de kwetsbaarheid van het leven en je avond kwijt zijn omdat je kapot bent!

Bijzonder en bevlogen
Dat is het motto van de stichting Hoogvliegers. In 2013 is deze geweldige stichting in mijn leven gekomen. Het doel van de Hoogvliegers: ernstig zieke en gehandicapte kinderen 1 dag piloot te laten zijn.
In “Vrijwillig werken is helemaal geen werk!” heb ik al eens beschreven hoe zo’n dag eruit kan zien. Zo ook deze zaterdag weer. Naast het vliegen zijn er nog meer dan genoeg andere activiteiten om de gezinnen én de zieke kinderen (de Hoogvliegertjes) de hele dag bezig te houden.

Vragen stellen
Normaal gesproken laten we de families lekker genieten van zo’n dag. Dat is toch de reden dat ze er zijn. Maar net als het bedrijfsleven, wil de organisatie ook eens van de ouders horen hoe ze dit soort dagen ervaren. Dus vragen stellen, je weet wel een marktonderzoek houden!
In het begin niet echt makkelijk om te doen, want…Willen ze er aan mee werken? En dat willen ze maar al te graag! Hun eigen Hoogvliegertjes krijgen namelijk helemaal voor niets DE dag van hun leven cadeau. Alleen maar complimenten delen ze uit…

Hartverwarmend
Dat is wat de reacties zijn. Want wanneer je de tijd neemt om te luisteren én door te vragen krijg je ontzettend prachtige ervaringen en blijdschap!
Sjonge jonge jonge zeg…Hartverwarmend én kippenvel tegelijkertijd!
“Voor het eerst sinds lange tijd lacht mijn kind weer.”
“Iedereen is zo aardig, dat ze overal op elke plek voor je klaar staan”
“Ik dacht dat we alleen maar konden vliegen, maar dit is een volledige dag uit!”
“Mijn meest speciale  moment: dat mijn kind hier zonder vooroordelen zich zelf kan zijn en dat hij zijn eigen grenzen mag verleggen”
“Ziek of niet ziek, iedereen is hier gelijk!”

Door echt de tijd te nemen, te luisteren en door te vragen krijg je zo veel informatie (Zouden bedrijven ook eens op deze manier moeten doen). Gelukkig zijn het niet alleen maar geweldige ervaringen, maar krijg je (juist door het doorvragen) ook de mogelijke verbeteringen.

Stralende gezichten!
Normaal denk je dat het allemaal goed gaat, want de stralende gezichten zeggen genoeg. Maar nu hoor je ook hoe de ouders genieten, de broers en zussen zich ook speciaal voelen en de Hoogvliegertjes ook echt DE dag van hun leven hebben! En dan zit je ’s avonds kapot op de bank bij te komen. Moe, voldaan en weet je dat vrijwillig je ‘werk’ doen soms zoveel meer oplevert en verdient!

Reageer en Inspireer!

PS: Bijzonder en Bevlogen! Dat is de Stichting Hoogvliegers…Bekendheid en sponsoren zijn van harte welkom!
Meer informatie?  Kijk op Stichting Hoogvliegers

4 reacties op “Vrijwillig bijzonder en bevlogen!”

    1. En dat doe ik heel graag! Laten we blijven vertellen wat de stichting betekent voor de vrijwilligers én voor de Hoogviegers met hun gezinnen!!! Tijd voor meer van dit soort dagen en daar kunnen we alle hulp en aandacht bij gebruiken! Dank je wel voor je reactie Ben.

  1. Leuk stukje weer Saskia! Ik hoop je morgen weer te zien, maar gelet op de weersverwachting vrees ik met grote vrezen… Als we geluk hebben mag de wekker morgen weer lekker vroeg 🙂

    1. Hoi Jojanneke, dank je wel en helaas laat het weer het dus niet toe morgen 🙁 Dan maar met dit artikel herinneringen ophalen! Tot een volgende GHVD!

Reacties zijn uitgeschakeld.