Wat doe jij met een inspirerend goed idee?

Begin van de ochtend. Auto net op de parkeerplaats geparkeerd. De trap opgelopen. Wat een mooi uitzicht bovenaan de trap! Links en rechts duinen, gras en zand. Beneden voor me een klein gebouwtje met terras. Daarachter het strand. Strak en wit. Dan kijk ik over dat strand heen en kom ik uit bij een grote, blauwe oceaan. De golven glijden het strand op. Hier en daar witte kopjes op het water. En een heerlijke bries waait over mijn gezicht.
De zon overziet alles. Het is nog vroeg. Dit wordt vast een heerlijke dag!

Ik loop naar beneden en schuif aan bij de andere mensen. Met een kopje koffie maken we kennis. Een grafisch vormgever, een jurist, de sportman, de autoverkoper en nog een aantal enthousiaste ondernemers zijn mijn collega’s vandaag. Gezamenlijk willen we ontspannen, geïnspireerd worden en nieuwe ideeën opdoen.
Dan mag ik mij gaan omkleden in mijn strandoutfit en krijg ik een surfplank. Vanmorgen zijn mijn surfplank en ik de beste maatjes. Dus neem ik de plank onder mijn arm en loop naar het water. Die zon in mijn gezicht…Heerlijk! De ontspanning komt al langzaam dichterbij.
Samen met mijn nieuwe beste vriend stappen we de uitdaging tegemoet. De oceaan…het water en de zilte lucht maken mijn hoofd leeg. Genieten, de zon, die zee, de gezellige groep mensen. Voor het eerst ga ik leren surfen, lijkt me best lastig.

Van alle inspanningen, uitdagingen, frisse lucht, ontspanningen, zoute golven en warme zonnestralen krijg ik enorme trek. Tijdens een overheerlijke lunch met verse broodjes, scrambled eggs, heerlijk broodbeleg en een gezonde salade praten we over onze ervaringen van vanmorgen. Sommige van ons hebben zelfs al leuke nieuwe zakelijke ideeën opgedaan. “Wat vind jij ervan?” En ik schrik op uit mijn gemijmer.

Tijd om de sportschoenen aan te doen. “Maar ik zit zo lekker in de zon!” hoor ik iemand sputteren…Werk aan de winkel. Via het zandpad lopen we omhoog de duinen in. We volgen het pad en ineens rollen en huppelen we de duinen af, zo het strand weer op.
Tennisballen, basketballen, pionnen en een groot stuk touw liggen daar klaar. Sport, spel en teambuilding. Ik denk niet eens meer aan alle dingen die ik op kantoor nog moet doen. Ik krijg weer zin om nieuwe dingen te bedenken.
Echt fijn, zo aan het strand bezig zijn….De dag kán gewoon niet beter…Toch wel!

Want langzaam dringen heerlijke geuren mijn neus in. Ik ruik vuur, kolen en…Jawel, de BBQ is aangestoken. Tijd voor een overheerlijk hapje, drankje en goede gesprekken. Want naast alle fysieke activiteiten hebben we vandaag ook inspiratie opgedaan tijdens brainstormsessies. En ik wil nog van de andere deelnemers horen wat zij ervan vinden….

Zo zagen we vorig jaar een inspirerend goed idee voor ons…
Door het weer, datum en iets te weinig aanmeldingen kon het evenement niet doorgaan. Maar wat doe je met een inspirerend goed idee?

Precies! Nog een keer doen…
En wel op 18 juni 2015…Meld je direct aan op: www.inspirationbythesea.nl via de knop: Ja, ik doe mee!
Inmiddels zijn de inschrijvingen gesloten.