Wat is dat toch met netwerken?

Toch erg grappig hoe vandaag de dag men zo enorm bezig is met netwerken. Hoeveel vrienden of zakenrelaties heb jij al? Is toch wel handig om bericht te plaatsen want dan weet iedereen weer wat de laatste status is! Zit jij op facebook? Dan moeten we snel vriendjes worden. Ga jij ook naar die netwerkborrel?

Wat mij dan zo enorm verbaasd is dat we doen alsof het zo erg nieuw is. We hypen het weer enorm, maar als je goed nadenkt en terugkijkt doen we niets anders dan netwerken met zijn allen. En dat dan ook al jaren/eeuwen lang. Volgens mij kunnen we niet zonder netwerk. Denk aan je netwerk familie, vrienden, buren, directe collega’s, oude schoolkameraden en ga zo maar door. Het enige grote verschil is dat we die netwerken nu digitaal vastleggen.

Niks mis mee denk ik zo. Alhoewel je natuurlijk de valkuil hebt dat we de neiging hebben het allemaal digitaal te houden of juist erg oppervlakkig want je netwerk kan nog wel eens explosief groeien. En er zijn uiteraard talloze studies en onderzoeken gedaan die de pro’s en con’s hebben weergegeven.

Zelf denk ik dat het allemaal nog wel mee valt. Als mens willen we nu eenmaal een netwerk om ons heen hebben. Let’s face it, je kan nu eenmaal niet zonder. Je leert van elkaar en je kan elkaar weer verder helpen. Best een mooi gegeven, maar om nu te doen alsof het nieuw is….mwah. Er zijn generaties die hebben genetwerkt zonder LinkedIn, Twitter en Facebook en die hebben ook hele mooie netwerken die tot op de dag van vandaag gebruikt worden!

Netwerken prachtig! We zullen er ook altijd mee bezig blijven, want het is toch mooi om nieuwe mensen te mogen leren kennen of je bestaande bekenden beter te leren kennen. Dus als je denkt dat je niet aan de hype mee doet…..forget it!

Ben benieuwd wat jouw gedachten hierover zijn, dus reageer en inspireer!