De kracht van woorden!

Vandaag heb ik mogen ervaren wat woorden kunnen doen! 

Vroeger kregen we allemaal wel eens te horen: “ach joh het zijn maar woorden, die doen toch geen pijn”. Nou sinds vandaag weet ik zeker dat woorden pijn kunnen doen én vooral  veel goeds brengen!

Praten in voordelen voor je klanten, voor je vrienden, maar vooral voor jezelf. Het gaat je helpen: service naar klanten, meer omzet, meer genegenheid en plezier van vrienden én vooral de gedachten van, voor en over jezelf. Vertel jezelf nu eens niet wat je beter kan doen, maar vertel jezelf wat je al goed doet.

Vandaag liet ik aan wat mensen een filmpje zien over de kracht van woorden. En wat dat dan met mensen doet is echt geniaal. De verbaasde reacties die je als eerste ziet om dan vervolgens te zien dat ze beseffen wat woorden daadwerkelijk  doen. Voor jezelf en je omgeving.

Hoe je iemand kan vertellen wat er niet goed gaat en wat er dan ook beter kan, dáár zijn we goed in….Nou ik wil alleen nog maar gaan kijken naar de krachtige positieve woorden en dan alleen praten over wat wel goed gaat om daarmee aan de slag te gaan. Jezelf richten op de goede zaken. En die verbeteren! Iets wat we volgens mij regelmatig vergeten. Het zit nu eenmaal in ons om naar de verbeterende punten te kijken in plaats van de ontwikkeling van wat al goed gaat. Kijk eens naar nieuwe medewerkers op je werk….Help jij die medewerker die het al zo lekker doet?

Vraag jezelf eens af wat jouw woorden voor je omgeving kunnen betekenen. Wat kan je ermee doen? Woorden zijn zo krachtig! Kijk eens welk effect jouw woorden op een ander heeft. Naast de groei die men doormaakt krijg je er zelf ook zoveel voor terug. Zowel op persoonlijk als ook op zakelijk vlak. Vertel bijvoorbeeld je klant wat je wel voor ze kan betekenen. En heeft er iemand een idee wat maar zo, zo is…nou maak daar dan een topidee van door goede woorden te gebruiken!

Zorg dat je altijd oprecht blijft, want anders gaat het niet werken, dan kom je weer zo………Serieus meen ook echt de goede dingen die je zegt.

Probeer het eens! En reageer op dit verhaal met je ervaringen,  zodat je een ander  kan inspireren om hetzelfde te doen!

6 reacties op “De kracht van woorden!”

 1. Tijdens het voorlezen van deze woorden aan Michel van Laar, die me geattendeerd heeft op jouw blog, ontsprong er een spontane woordenschat waarbij we de kracht en de effectiviteit van woorden hebben uitgeprobeerd hetgeen tot leuke reacties en bijval leidde op het werk.

  Nu vraag ik me af: geeft reactie ook actie….??

  Groetjes, Diana.

 2. Hoi Diana,
  Wat ontzettend leuk om te lezen dat je mijn blog hebt voorgelezen aan Michel…Ook dat zal al een bijzondere reactie hebben opgeleverd. En dan lees ik dat jullie gelijk actie zijn gaan ondernemen en het in de praktijk zijn gaan toepassen. Lijkt mij al het mooiste voorbeeld dat reactie ook actie geeft.
  Daarbij zorgt mijn reactie (het plaatsen van de blog) ervoor dat je het niet alleen gelezen hebt, een reactie hebt geplaatst, maar ook gelijk actie bent gaan nemen in de praktijk.

  Dus als je je afvraagt of reactie ook actie geeft ben je zelf het mooiste voorbeeld!
  Dank je wel voor je reageren en inspireren!

 3. hai sas

  Ik denk dat je iemand en jezelf kan laten groeien door de pos. zaken die goed gaan te verbeteren en uit te bouwen, T kijken naar mindere zaken daar zijn we goed in en pos zake worden vaak vergeten ( bewust )
  Pak zeker goede zaken en bespreek daarna de mndere zaken> Zo maak je van iemand een groeiend persoon die na alle pos kritieken graag de negatieve aanpakt.Wat jij?

  1. Hi Marcel,

   Dank je wel voor je reactie!
   Als je iemand positief benaderd en dat ook aankaart kan dat zeker voor mooie groei zorgen. Het geeft zeker niet om naar de minder positieve zaken te kijken, maar zelf kijk ik anders aan tegen de volgorde waarin je dat doet. Beginnen met tips om vervolgens met je tops te eindigen heeft mij laten zien veel meer resultaat te hebben. Men gaat namelijk met een positief gevoel de deur uit.

 4. Grappig, ik heb een paar weken geleden ook een artikel geschreven over de kracht van woorden!!! Nu ik deze van jou lees denk ik spontaan dat Appreciative Inquiry misschien iets voor jou is. Even googlen… 😉

Reacties zijn uitgeschakeld.