Later als ik groot ben!

Waar sta jij later als je groot bent?

Waar droom jij over als je later groot bent?

Welk doel wil je halen als je later groot bent?

Herken je dat? We dromen waar we later willen zijn. Doelen die we halen om het leven zinvol te maken. En dan kan je dat terug zien in alles zoals werk, liefde, vriendschap, hobby’s, geloof, of vul in waar jij het in terug ziet. Later als je groot bent is ook ruim genomen, dat kan binnen 1, 2, 5, 10 of weet ik hoeveel jaar zijn. Maar we praten allemaal over: later als ik groot ben.

Hoe ga je daar komen? Nou dan moet ik …………….allemaal doen. Zucht dat is best veel, als ik er al aan denk welke stappen ik moet nemen dan vind ik andere dingen NU veel leuker om te doen. Herken je dat?

We zijn er zo goed in om te dromen. Dat is ook leuk om te doen. Maar als dan puntje bij paaltje komt doen we heel graag andere dingen dan dat we ons actief bezig houden met onze dromen. Hoe komt dat nou? Herken je dat?

Nu hoorde ik toen ik over dit onderwerp sprak een mooie vergelijking die ik graag wil voorleggen. Zie je droom als een heerlijke worst. Die eet je niet in zijn geheel op. Om ervan te genieten snijd je die eerst in kleinere stukken om zo hapje voor hapje het geheel op te peuzelen.

Laten we dat nou ook eens doen met onze dromen. Beeld het je in en bedenk wat je nodig hebt om daar te komen. En maak die dingen nu heel simpel in snijbare stukjes. Begin dan vervolgens met het eerste stukje te “eten”. Ga aan de slag met dat eerste plakje en als dat op is, begin je aan het volgende plakje! Dus als je op die manier aan de slag gaat kan je ook gaan genieten van elk plakje in 1 keer. Dus de reis naar je droom toe wordt dan al een droom op zich. Prachtig lijkt mij dat…want als ik dan mijn droom haal heb ik ook van de volledige route ernaartoe kunnen genieten!

Ik denk dat als je er zo mee omgaat je veel meer plezier in het nu hebt in plaats van dromen over later als ik groot ben. Dus vergeet gister, denk niet te veel aan morgen, maar ga nu aan de slag om later als ik groot ben, te kunnen zeggen dat je hebt gekregen wat je wilde en dat elke dag een genot was om er te komen!

Tot slot wil ik je dan ook uitdagen:

Reageer en inspireer, wat als ik later groot ben!

6 reacties op “Later als ik groot ben!”

    1. Tja dan is dat natuurlijk lastig. In dat geval wil ik voorstellen om de vergelijking te maken met een lekkere taart (smaak naar eigen keuze!). Dank je wel voor het lezen en je reactie!

  1. Leuk stuk over het verwezenlijken van onze dromen. Ik ben het ermee eens dat het vooral om de reis gaat en niet om de eindbestemming van onze dromen. De eindbestemming bereik je uiteindelijk wel, maar hoe heb je jouw reis daar naartoe beleefd? Die vraag zouden we onszelf wat vaker moeten stellen, vind ik.
    Toevallig heb ik daar een vergelijkbaar stuk over geschreven op mijn blog. Ik nodig je van harte uit om eens een kijkje te komen nemen. 😉

    1. Beste Fluistervinkje,
      Die vraag onszelf stellen is een idee wat ik zeker deel. Alhoewel de eindbestemming een mooie belevenis zal zijn, is die reis er naartoe bijzonder de moeite waard. Ik ga dan ook zeker jouw stukje lezen. Ben erg benieuwd, in ieder geval dank je wel voor je reactie!

Reacties zijn uitgeschakeld.