Of doe je het liever alleen?

Alleen geen idee“In verband met een klein onderzoek heb ik een ietwat persoonlijke vraag voor jullie! Doen jullie het nog net zoveel als vroeger of is het toch minder? Doe je het dan met zijn tweeën of soms met meerdere? Of wanneer je alleen bent, doe je het dan alleen?
En doe je het dan, omdat je het lekker vindt of omdat het noodzakelijk is?
Wanneer je met zijn tweeën bent: zijn jullie dan tegelijk klaar of is er altijd iemand eerder klaar?
Doen jullie het ook in het openbaar of doe je het alleen thuis?”

Wij mensen zijn zo makkelijk  in de maling te nemen!
Waarschijnlijk las je de titel en werd je nieuwsgierig. Vervolgens lees je de eerste alinea en begin je je af te vragen waar dit heen gaat.

Er zijn dagen dat ik het heerlijk vind om het alleen te doen!
De vrijheid van zelf bepalen, genieten, het kietelen van mijn zintuigen, ultiem genot en ik mag lekker zelf bepalen hoe ik het wil!
Kan jij er ook alleen van genieten?

Al een idee waar ik heen wil?
Zoals wellicht inmiddels bekend is, leven we in een informatietijdperk. Altijd en overal toegang tot alle mogelijke informatie. Erg handig!
Echt niet!
Ben jij nog in staat om zonder aannames informatie tot je te nemen?

Echt niet!
Juist door de eindeloze toegang tot informatie, krijgen we simpelweg niet alles mee. Onze hersenen zijn er op in gesteld een schifting te maken in de grote hoeveelheden. We kunnen het simpelweg niet meer aan. Met als resultaat:  foute of onvolledige informatie.
Na een halve regel, vullen we dus de rest al in. Hierdoor ben je prima in staat om de verkeerde beslissingen te nemen of uitspraken te doen. Zowel zakelijk als privé.
Bedrijven, organisaties, overheid, afdeling marketing, promotors, journalisten, de media….Iedereen die dit beseft gebruikt het dus ook om, jou als mens, ergens toe te verleiden. Hoe zorg ik ervoor dat jij mijn artikel leest?

Tot slot nog even dit: soms is het gewoon heel erg fijn om het alleen te doen! Maar…..
buiten de deur doe ik het niet graag alleen, sterker nog dan doe ik het liever met 1 of meerdere mensen erbij. Dan is het namelijk niet zo raar, sterker nog, dat wordt door onze maatschappij als normaal gezien.

Nu doe ik de aanname dat je al een aantal regels jezelf afvraagt, waar gaat dit over? Om dan het hele beeld compleet te maken: het gaat hier over ETEN! Toch?!

Regeer en Inspireer!

 

4 reacties op “Of doe je het liever alleen?”

  1. Inderdaad, dit artikel prikkelt zeker de nieuwsgierigheid.Gaat dit over?? Nee, natuurlijk niet. Maar waarover dan wel?? Ik dacht aan ondernemers van eenmanszaken. Werken ze na een aantal jaren nog steeds alleen, of juist niet? En is dat werken na al die jaren nog steeds even leuk, of is het inmiddels ‘gewoon werk’. Misschien een leuk idee voor een volgend artikel?
     

    1. Hoi Ria,

      wat leuk dat je reageert en dan gelijk met een idee voor een volgend artikel! Ik zal de hersenen aan het werk zetten en wie weet komt er weer een prikkelend verhaal aan….Dank je wel!

Reacties zijn uitgeschakeld.