Hoe krijg ik je aandacht?

FundraisingIk zou heel graag de inhoud van de kluis van Dagobert Duck hebben! Dan kan ik bijvoorbeeld reizen gaan maken naar hele mooie oorden, maar ook zou ik dan een aantal stichtingen en verenigingen uit de brand kunnen helpen.
Helaas is de werkelijkheid iets anders. Ik heb geen toegang tot die kluis én het bedrag staat ook niet op mijn bankrekening. Maar hoe kan ik dan wel die stichtingen en verenigingen uit de brand helpen?

Hoe krijg je de aandacht op een organisatie die net van start is gegaan? Hoe kan je ervoor zorgen dat er niet alleen aandacht komt, maar dat je daar ook de middelen uit kan halen die er nodig zijn? Financiële middelen, meer bekendheid en meer leden bijvoorbeeld.

Vraag je om aandacht, dan heb je de kans dat je die ook krijgt. Soms de goede zaken en soms de zaken waar iedereen van vindt dat het beter kan. Op die manier laat iedereen zien welke voorkeuren hij of zij heeft. Op welke manier kan ik de juiste groep op de juiste plaats krijgen?

Zo heeft Breda sinds augustus 2013 een nieuwe school, waarbij gepersonaliseerd leren centraal staat. Kijken naar de talenten van het kind om die vervolgens verder te ontwikkelen. En dit wordt dan geïmplementeerd met het reguliere onderwijs. Daarnaast zijn ze 50 weken per jaar geopend, waarbij je als ouders je agenda kan afstemmen op je eigen behoefte en niet op de openingstijden van de school. Maar nu loopt deze school tegen een aantal struikelblokken aan en is men hard op zoek naar middelen. Meer bekendheid, meer leerlingen en ook financiële middelen om op die manier het onderwijs ook echt op elk kind te toe kunnen passen.

De grote vraag: Hoe krijg je die aandacht voor elkaar? Hoe kan jij helpen met die bekendheid? Hoe kan jij helpen om meer leerlingen op de school te krijgen? En hoe kan jij helpen bij die financiële middelen? In een aantal gevallen kan je aankloppen bij de overheid. Maar wat als je dat niet kan óf dat de wachttijd te lang duurt?

Nu heb ik geen toegang tot de kluis van Dagobert Duck, maar ben wel heel benieuwd naar een goede aanpak om meer aandacht te creëren.
Vandaag de dag bestaat het nieuwe werken, het nieuwe leren, het nieuwe netwerken, maar hoe ziet het nieuwe werven eruit? Hoe werf je aandacht? Hoe werf je sponsors?

Welke tips, ideeën of ervaringen heb jij?
Reageer en Inspireer!

PS: wil jij weten hoe dit verder gaat? Meld je aan via de volgknop rechtsonder!

4 reacties op “Hoe krijg ik je aandacht?”

 1. Een hele goede vraag zou ik zeggen. Ik zou proberen de naamsbekend te krijgen via adverteren in de locale kranten als eerste en daarna bij de dagbladen. Anderes misschien via internet of flyeren in de steden. 
  Ik heb geen ervaring maar dit lijken mij wel een paar dingen om te kunnen proberen zou ik zeggen. 
  Baat het niet dan schaad het niet. 
  Groeten
  Edgar 

 2. Zoek de publiciteit. De klassieke media zoals Omroep Brabant, BNDeStem en lokale huis-aan-huis bladen; nodig een journalist uit om een artikel erover te schrijven OF schrijf eenartikel en biedt dit aan. Uiteraard de meer moderne media: Twitter (moet je wel iemand vinden met veel volgers), FB, enz. 

 3. Het zijn vaak de werkende ouders die worstelen met de gevolgen van vakanties en sluiting van scholen. Veel bedrijven hebben een vorm van communicatie met hun medewerkers op reguliere basis. Vraag aan deze bedrijven om een artikel over de school te mogen plaatsen in hun personeelsblad of welk communicatiemiddel zij gebruiken naar hun werknemers. Het mes snijdt aan 2 kanten: Schoolvakanties, studiedagen e.d. zetten ouders niet langer voor het blok, (vakantiedagen opnemen/ziekmelden/te laat komen, te vroeg weggaan etc) en de bedrijven hebben geen last van afwezige/verzuimende pappa’s en mamma’s. 

 4. Beste Hans, Edgar en Clemens,

   

  Dank jullie wel  voor jullie tips. Daar zitten zeker bruikbare zaken tussen waar ik mee aan de slag kan!

   

  Groet,

  Sasdive

Reacties zijn uitgeschakeld.