Hoe ziet jouw menu eruit?

Grote Kerk BredaDe grote kerk van Breda, diverse toprestaurants, een lekker drankje en geweldig eten. Oftewel een prachtige locatie om te ontdekken onder het genot van een hapje en een drankje, met gelijk de mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen.
Bourgondisch Breda is van start gegaan.
Nu had ik er al wel eens van gehoord, maar ik was  er nog nooit naar toe geweest. Dit jaar toch maar eens gedaan. Jammer dat ik dit niet eerder heb gedaan. Om te beginnen is de kerk natuurlijk een toplocatie! De opstelling is goed over nagedacht. Als je de moeite neemt om overal even te kijken, zie je ook de hele kerk. Leuke bekende en onbekende restaurants laten zien wat ze voor lekkers op de kaart hebben staan. Heb je gelijk nieuwe ideeën voor de komende feestdagen! Hier en daar wat proeven van de nodige hapjes en drankjes!
Misschien in de komende dagen toch nog even terug gaan om de rest uit te proberen! Ik kan het mezelf (en jou) aanraden…

Dit jaar is er voor gekozen om de eerste dag in te richten voor ondernemend Breda. Naast een goed verzorgde opening, was er voor de inwendige mens genoeg te kiezen en samen met je nieuwe contacten kon je proosten op een leuke dag of avond. En misschien wel, dat er nieuwe zaken worden gedaan.
Maar buiten het bestaande netwerken, was er de mogelijkheid om ook iets te leren. ‘s Middags werd er namelijk een conferentie gehouden over het Nieuwetijds Ondernemen. Geen idee wat ik me daar nu bij voor moest stellen.

Wilfred van der MeerWilfred van der Meer (It’s All About Communication) had de mooie taak om over het Nieuwetijds Ondernemen te spreken en dat in een mooi oud gebouw.
Bij aanvang van de lezing heeft hij een lekker menu gepresenteerd:

Voorgerecht:    Duurzaamheid
Hoofdgerecht:  Klantbeleving
Nagerecht:         Samenwerken, delen & netwerken
Koffie met een Chokotoff…

Nu ben ik gewend, van lezingen, dat ik ga zitten om dan een heel verhaal aan te horen van de spreker. Dat was vandaag anders. Enthousiast vertelde Wilfred van der Meer over het ondernemen in de nieuwe tijd. En gelukkig was de middag interactief bedoeld. Dus in plaats van alleen maar luisteren, werd iedereen actief betrokken bij de lezing. Iedereen kon zijn/haar eigen mening, ervaringen of ideeën delen. Hiermee laat Wilfred zien dat je bij het Nieuwetijds Ondernemen, niet meer uit gaat van alleen je eigen kunde en kennis.

Voorgerecht:
Een heerlijk duurzaam voorgerecht werd voorgeschoteld voor de ondernemer. Want omgaan met de groeiende vraag aan grondstoffen en het veranderende milieu vragen aan de ondernemer aandacht. En duurzaam ondernemen is, ook nog eens, iets wat klanten meer en meer van de ondernemer verwachten. Hierdoor sloot het voorgerecht naadloos aan op het hoofdgerecht!

Hoofdgerecht:
De klantbeleving. Klanten willen meer en meer service hebben. Ze willen gehoord worden én dat hun wensen ingevuld worden. Ondernemers zullen dus meer en meer hun pakket af stemmen op de wensen van de klant. Dus niet afgaan op hoe jij als ondernemer denkt dat de klant het wilt, maar weten hoe de klant zijn of haar beleving wilt zien! Door de komst van het internet is alle informatie toegankelijk en dat weet jouw klant.

Iedereen die mijn blog leest, weet dat ik mij daar heel erg in kan vinden!

Je ziet dat iedereen het daar wel mee eens is, maar dat het soms nog best lastig kan zijn. Dus tja, er zijn nog genoeg hindernissen die overwonnen kunnen worden bij het Nieuwetijds Ondernemen.

Nagerecht:
Het nagerecht werd vervolgens mooi geserveerd, waarbij het duidelijk was dat het samenwerken, delen en netwerken door het hele menu heen al te zien was. Om dan vervolgens het menu compleet te maken met een kopje koffie en een chokotoff…waarbij er een prachtige anekdote verteld werd over het omgaan met je klanten wanneer zij een klacht indienen. En klachten zijn dé manier om je klantbeleving te overtreffen. En dan is het alweer tijd om te gaan uitbuiken door met alle aanwezigen echt te gaan genieten van het lekkere eten, drinken en netwerken…

Interactief gesprekDe vraag: “Kijk eens hoe het menu van jouw eigen onderneming eruit ziet?” is dan ook erg passend tijdens dit evenement.

Dat ik nog niet eerder bij Bourgondisch Breda ben geweest, snap ik nu niet meer…Gelukkig heb ik dit weekend nog genoeg tijd om de kerk binnen te lopen en van al het lekkers te gaan genieten…

Reageer en Inspireer!

PS: Het is nog steeds mogelijk om gelijk geïnformeerd te worden over een nieuw artikel. Dat kan via de volg knop rechtsonder!

2 reacties op “Hoe ziet jouw menu eruit?”

  1. Leuk geschreven Saskia. Krijg er trek van. Jammer dat ik in Spanje was. Had Wilfred graag gehoord. Wordt vervolgd 🙂

    1. Thx Fred!
      En als jij trek in ondernemen krijgt hiermee, dan wordt het tijd om na te denken over een mooi nieuwjaarsmenu! 😉

Reacties zijn uitgeschakeld.