Inspiratie, hoe kom jij er aan?

Inspiration by the seaInspiratie betekent:

 • Toestand dat je creatief nadenkt en weet hoe je iets goed moet doen
 • Het opzuigen van lucht in de longen
 • Inademing
 • Een goddelijke ingeving
 • Inblazing
 • Bezieling
 • Ingeving
 • Een creatieve gedachte, hoe je iets moet doen

Zomaar een aantal betekenissen die ik in diverse woordenboeken ben tegengekomen.
De leukste vond ik: het opzuigen van lucht in de longen. Voor mij een hele nieuwe betekenis van het woord inspiratie. Maar wel een hele leuke!

Maar dan mis ik: mensen aan het denken zetten en in beweging brengen. Elke dag zijn mensen op zoek naar inspiratie. Het aanbod in workshops, lezingen, seminars, quote’s en tegeltjes aan de wand is dan ook enorm groot.
Alsof we inspiratie altijd ergens anders willen halen. Helden zijn onze voorbeelden en geven dan ook inspiratie.

Heb je dan altijd anderen nodig om inspiratie te krijgen?

Wanneer ik mijn hoofd leeg kan krijgen en lekker ontspannen ben, komt bij mij de inspiratie vaak vanzelf. Het kan zijn dat ik dat onder de douche krijg, net voordat ik slaap val of als ik heerlijk in de natuur ben.

Heerlijk in het bos wandelen of slenteren langs de zee. De stilte (voor zover dat kan in Nederland) in het bos, maar ook de golven die op het strand binnen komen rollen. Heerlijk! Alleen al het denken eraan, zorgt voor genoeg ideeën.
En vaak wil ik die ideeën dan uitwerken en toetsen bij anderen. Er is namelijk ook inspiratie waar ik in de praktijk niets mee kan. Dus wil ik mijn ideeën lekker bespreken! En natuurlijk ook met de juiste mensen. De hond zegt niet zoveel…

Netwerken…
Opschrijven die ideeën en dan eens een keer bespreken op kantoor, met collega’s of medeondernemers op netwerkbijeenkomsten. Goed idee, alleen zit ik niet meer in die inspiratie “flow”. Dan ben ik vooral bezig met zaken!

Wanneer je ondernemer bent, kan ik mij heel goed voorstellen dat je graag geïnspireerd wilt worden en in je business de inspiratie wilt toepassen. Maar ja, waar haal jij je inspiratie vandaan? En hoe weet je of jouw ideeën ook goed zijn?

Wacht jij braaf tot een volgende meeting of netwerkbijeenkomst om je creativiteit te toetsen? Lijkt mij best lastig.

Je loopt lekker aan het strand, je maakt je hoofd helemaal leeg en krijgt vervolgens leuke ideeën die je ook wilt afstemmen……Wat nu?

Zou best leuk zijn….Samen met andere ondernemende mensen een dag creatief, inspirerend bezig zijn, talloze ideeën krijgen en bespreken én je netwerk eens op een hele andere manier gaan uitbreiden.

Mij lijkt het wel wat…Wat denk jij?

Reageer en inspireer!

Ps. Wil jij geïnformeerd worden wanneer er een nieuw artikel van Sasdive online staat? Klik op de volgknop rechtsonder!

Ps. Actief op Twitter en nieuwsgierig? Volg @inspiration_sea

2 reacties op “Inspiratie, hoe kom jij er aan?”

 1. Hallo Ron,
  Leuk geschreven. Inspiratie is in de medische wereld de inademing. Moet je ook maar net weten 😉
  Je idee om iets creatief te doen om zo tot inspiratie en (belangrijker) toetsing van je ideeen te komen vind ik een hele goede. Bij mij komt oa (strand)wandeling maken, bij slecht weer een megagroot schilderij maken met z’n allen en daarbij spuien van ideeen. Ben benieuwd waar jezelf aan zat te denken 😉
  groetjes en tot gauw,Alie

  1. Hoi Alie,

   Dank je wel voor je compliment!
   Ik zal de resterende boodschap aan Ron doorgeven :-).

   Groetjes Saskia (Sasdive)

Reacties zijn uitgeschakeld.