Stap eens uit dat vliegtuig!

Ik wil wel, maar ik kan het niet. Ik wil wel, maar dan denken anderen daar iets van. Ik wil wel, maar dat is toch raar! Ik wil wel, maar ik heb het te druk. Ik wil wel, maar dat is eng. En zo kan ik nog een pagina vullen met redenen om vooral dat nieuwe onbekende niet te doen.

Ga er zelf eens voor zitten en bekijk welke argumenten je op kan schrijven om vooral iets niet te doen. Volgens mij kom je dan op een aardige lijst uit. En kijk nou eens goed naar al je redenen…..

In veel zaken worden we tegengehouden door iets…door wat eigenlijk? Volgens mij zijn wij zelf degene die de grootste angst hebben om achter mooie dromen aan te gaan. We zoeken en vinden redenen die niets met onszelf te maken hebben, maar kijk eens goed naar je argumenten. Want vinden anderen ons echt raar als we besluiten alleen naar het cafe te gaan? Of die presentatie gaan geven waar je best blij van wordt;  ligt het uitstellen daarvan echt aan het feit dat je nog niet alle ins en outs hebt? Of dat ene meisje leuk vinden, maar iedereen vind daar wat van, dus doen we vooral niets. Of die studie nu eindelijk eens voltooien, maar ik kan het toch niet voor elkaar krijgen om die toets te halen. Of nu eindelijk eens die kilo’s kwijt raken, maar dan moet ik alles wat lekker is laten liggen. Of………….

Wat zorgt er nou toch voor dat we graag iets willen doen en dan toch blijven hangen in onze comfortzone? Volgens mij zijn wij namelijk zelf degene die ons zelf in de weg staan. Want het is ook wel erg eng om nou net datgene te doen wat onbekend is.

Stel jezelf nou eens voor dat je voor het eerst uit een vliegtuig wilt springen, noemen ze ook wel skydiven. Dan ga je dus met een toch wel rammelende bak naar boven met een parachute op je rug, die ook nog eens door iemand anders is gevouwen. En dan op een bepaalde hoogte wordt de deur geopend en mag je naar die opening kruipen om er vervolgens uit te springen. Enorm eng! Want stel je nou eens voor dat die parachute blokkeert……Nu het mooie: Er is altijd een reserve, je vangnet! En het allermooiste is het gevoel als je naar beneden gaat en onder die parachute hangt! Vrij, Trots, Geluk, Genieten. Om dan nog maar te zwijgen over het gevoel dat je krijgt als je beseft dat je het tóch hebt gedaan.

Datgene wat jij nu graag wilt doen, maar waarvan je al die argumenten hebt genoteerd, plaats dat nou in het voorbeeld van het skydiven. Zie alle bezwaren en tegenargumenten. Weet ook dat het eng kan zijn wat je wilt doen, maar weet dat als je dan toch uit dat comfortabele bekende stapt…..je er altijd iets heel moois voor terug gaat krijgen.

Nu wil ik je via dit verhaal uitdagen om ook eens uit dat vliegtuig te stappen!  Reageer en Inspireer elkaar dan weer…..

2 reacties op “Stap eens uit dat vliegtuig!”

  1. Je hebt helemaal gelijk!
    Natuurlijk is het goed om soms naar anderen te luisteren, maar doe het niet te vaak en vertrouw vooral op je eigen gevoel.
    Zit je in een sleur, doe dan eens iets geks of nieuws en daarna barst je weer van de energie.

    1. Hoi Linda,
      Dank je wel voor je aanvullende tip, want het is inderdaad zo dat als je iets nieuws of lekker geks doet, je een bak aan energie ervoor terug krijgt….op zijn minst!

Reacties zijn uitgeschakeld.